Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letošní speciálka v Blatné

1. 3. 2008

Něco málo o klubové výstavě ruských, kuních a siamských králíků


ObrazekJak již všichni víte, letošní speciálka našeho klubu proběhne v Blatné. Touto cestou bych Vás rád informoval o průběhu příprav naší výstavy. Město Blatná je malé jihočeské městečko se sedmi tisíci obyvateli, ležící v okrese Strakonice v krásné přírodě obklopené mnoha rybníky. Největší chloubou města je nádherný vodní zámek se zámeckým parkem, kde jsou k vidění volně žijící daňci skvrnití.

ZO Blatná 1, která nás přivítá ve své hale, zrekonstruované po povodních z roku 2002, má 48 členů, kteří jsou sdruženi ve všech odbornostech ČSCH. Naše výstava se uskuteční současně s okresní výstavou a speciálkou anglických strakáčů ve dnech 18. a 19. října 2008. Zvířata bude potřeba dopravit na výstavu v pátek 17. října nebo v sobotu 18. října nejpozději do 8°° hodin. Následně proběhne posuzování s přístupem veřejnosti, kterého se ujme přítel Petr Sirotek. Budou uděleny čestné ceny a vyhodnoceni šampióni klubu. Čestné ceny uhradí ZO Blatná 1 a poháry přislíbil věnovat starosta města Josef Hosperger. Katalogy budou zhotoveny předem a bude do nich pro členy klubu vložen bodovací list s aktuálními výsledky. V sobotu od 18°° hod. by proběhla schůze klubu s občerstvením a později s volnou zábavou. Výstava bude končit v neděli ve 12°° hodin.

Pořadatelé zajistí pro všechny, kteří budou mít zájem o ubytování, nocleh v ubytovně vzdálené 200 metrů od areálu ve dvou-  a třílůžkových pokojích za 200 Kč na noc za osobu. Krmení po celou dobu výstavy zajistí pořadatelé. Propagaci, plakáty zajistím současně s přítelem Kulandou. Inzeráty do chovatelských časopisů, inzerát do katalogu Národní výstavy mladých králíků bude něco stát a o uhrazení těchto položek bychom měli rozhodnout na členské schůzi. Osobně navrhuji vybírat symbolické klecné pro klub. Návštěvu naší výstavy přislíbili přátelé z Německa, a to př. Joachim Kapp, př. Altons Falkner a př. Paul Johannesstr. Pořadatelé mají podmínku, že každý vystavovatel zaplatí katalog a vstupné. 

Na závěr bych rád popřál všem chovatelům našeho klubu hodně zdařilých odchovů v letošním roce, abychom měli co ukázat návštěvníkům. Naši členové Vás rádi přivítají v našem opraveném areálu.

Př. Miroslav Vaněček

jednatel ZO Blatná 1, člen klubu Ku-R-Si