Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zákupy 2008 s bilancí zákupských výstav 2003-2008

2. 4. 2008

ObrazekJiž pošesté se uskuteční samostatná expozice králíků plemen kuní, ruský a siamský v Zákupech u České Lípy, kdy chovatelé tamější základní organizace pořádají okresní výstavu mladých králíků. V tomto roce je termín výstavy určen na 30.srpna, s tím, že příjem zvířat proběhne v pátek 29. srpna do 7.30 a pak bude následovat posuzování. V loňském roce bylo přihlášeno 52 králíků našich plemen od 9 vystavovatelů. Svůj slib z roku 2006 dodrželi př. Brodecký, př. Hanuš a př. Hedbávný, kteří dovezli na výstavu své králíky. Pro nejlepší kolekce a jednotlivce našich plemen budou připraveny dva vítězné poháry, a to pohár pro nejlepší kolekci kuních králíků od př. Günthera a pohár pro nejlepší kolekci ruských králíků od př.ing.Kňoborta (Memoriál Drahoslava Kňoborta). Na letošní výstavě očekáváme, že bude vystaveno i s okresní soutěží opět kolem 300 kusů králíků. Dále doufáme, že se budeme moci pochlubit i expozicí drůbeže, kde máme připravena pro návštěvníky zajímavá plemena. Takže přátelé, těšíme se na vás v Zákupech.

S pozdravem Chovu zdar!

Ing. Stanislav Kňobort


Počty přihlášených králíků plemen KuRSi na výstavách v Zákupech

Obrazek

Od roku 2004 pravidelně vystavuje dvě 3členné kolekce králíků př. Helmut Günther z Dürrhennersdorfu, okr. Löbau, který v březnu 2009 oslaví 80. narozeniny.


 Nejúspěšnější vystavovatelé dle hodnocených kolekcí a jednotlivců

Obrazek

Od roku 2005 získává nejlepší kolekce kuních králíků vítěznou cenu, kterou věnuje přítel Helmut Günther a nejlepší kolekce ruských králíků soutěží o Memoriál Drahoslava Kňoborta, kdy tento pohár věnuje přítel Ing.Stanislav Kňobort. Další vyhodnocení králíci dle této tabulky získávají věcné ceny darované sponzory zákupské výstavy.
Rok 2008 nebyl co do počtu vystavených králíků vydařený, ale v příštím roce se budeme snažit tento výpadek nahradit a dostat se opět na cca 50 ks vystavených zvířat, aby expozice nabyla důstojného zastoupení našich plemen. Termín zákupské výstavy je 29. srpna 2008 a budeme se těšit na vaši návštěvu, popřípadě i s vašimi králíky.